Seurainfo

Katsaus Haminan-Pallo-Kissojen historiaan

Haminan Pallo-Kissat ry on vuonna 1950 perustettu haminalainen jalkapallo- ja futsalseura. Seuran 70-vuotinen historia pitää sisällään monia hienoja saavutuksia, tärkeitä merkkipaaluja sekä useiden tuhansien Haminalaisten ja lähialueen kuntien jalkapalloharrastajien osallisuuden mukana hyvähenkisessä seurayhteisössä pelaajina sekä seuran ja joukkueiden toimihenkilöinä.

Haminan Pallo-Kissojen toiminnan kannalta merkittäviä tapahtumia ovat olleet:

 • 20.2.1950 HaPK:n perustaminen jalkapallo- ja jääkiekkoseuraksi Haminaan
 • 1960-luvulla HaPK:n ensimmäisten juniorijoukkueiden perustaminen
 • 1967 HaPK:n nappulaliigan 1. toimintakausi
 • 1969-1971 Jääkiekkojoukkueiden toiminnan päättyminen
 • 1972 HaPK:ssa aloittaa toiminnan naisten jalkapallojoukkue
 • 1977 HaPK:n miesten edustusjoukkueen 1. kausi 3-divisioonassa (3. korkein sarjataso)
 • 1987 Seurasopimus Haminan Työväen Palloilijoiden (HaTP) kanssa
 • 1990-2000 luvuilla junioripelaajien määrän tasainen kasvaminen, Futsal toiminnan aloitus
 • 2010 Arvostetun junioreiden Sinettiseura-statuksen saavuttaminen
 • 2014 Haminan Palloiluhalli vihitään käyttöön
 • 2018 HaPK edustus ry:n perustaminen

Seuran kunniapuheenjohtajan toimii Kuopiossa asuva Veijo Tidenberg.

Haminan Pallo-Kissat – juniorijalkapalloilun sinettiseura 2020-luvulla

Haminan Pallo-Kissoissa harrastaa jalkapalloa yli 300 lasta ja nuorta. HaPK tarjoaa kaikille haminalaisille sekä lähikuntien lapsille ja nuorille mahdollisuuden jalkapallon harrastamiseen eri ikäkausien juniorijoukkueissa. Lisäksi HaPK toteuttaa ympärivuotisen nappulaliigan ja futisleikkikoulun 4-8 vuotiaille lapsille.

Haminan Pallo-Kissojen omistaman Haminan Palloiluhalli Oy:n palloiluhalli luo erinomaiset olosuhteet jalkapallon ympärivuotiseen harrastamiseen Haminassa kaupungin laadukkaiden ja hyvin hoidettujen ulkoliikuntapaikkojen lisäksi.

HaPK:n toiminta-ajatuksena on tarjota seuramme lapsille ja nuorille mahdollisuus jalkapallon harrastamiseen sekä luoda motivoituneille ja halukkaille yksilöille laadukkaat perusteet kehitykselle kohti Suomalaisen jalkapallon huipputasoa.

Juniorijoukkueidemme keskeinen toimintaperiaate ja kulmakivi on Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa – ideologia. Sen lisäksi joukkueidemme perusarvoja ovat itsensä ja muiden arvostaminen, eettisyys, moraali, tasapuolinen kohtelu, yksilöiden tarpeiden huomiointi sekä suvaitsevaisuus. Toivomme että arvojemme myötä pystymme tukemaan lasten sekä nuorten liikunnallisen harrastuksen jatkumista mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

HaPK:n kasvatuksellisena arvona ja ihanteina on antoisan ja virikkeellisen harrastuksen myötävaikutuksella pyrkiä tukemaan nuoren ihmisen henkistä sekä fyysistä kasvua ja tasapainoista kehitystä. Merkittävä lähtökohta tasapainoiselle kehitykselle ovat luonnollisesti terveet elämäntavat, joita tukee erinomaisesti mieluisa, hyvähenkinen ja kannustava jalkapallon harrastaminen Haminan Pallo-Kissoissa.

Kaudesta 2018 alkaen on Haminan Pallo-Kissojen aikuisjalkapallo eriytetty taloudellisesti ja toiminnallisesti itsenäiseksi omaksi yhdistykseksi. HaPK edustus ry vastaa miesten ja naisten tavoitteellisesta kilpajalkapallosta Haminan alueella.

Toimisto avoinna
Maanantai
09:00 - 15:00
Tiistai
12:00 - 18:00
Keskiviikko
09:00 - 15:00
Torstai
09:00 - 15:00
Perjantai
Suljettu
toimisto@hapk.fi
homemap-markerphonefacebookenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram