Seuran esittely

Haminan Pallo-Kissat ry on vuonna 1950 perustettu jalkapallon ja futsalin erikoisseura, jonka toiminta kattaa koko Haminan talousalueen. Kaudella 2016 seurassa pelasi yli 400 lisenssipelaajaa.

HaPK:n toiminta-ajatuksena on tarjota jäsenilleen mahdollisuudet jalkapallon harrastamiseen ja luoda mahdollisuudet elinikäiselle jalkapalloharrastukselle pelaajana, valmentajana tai seuran aktiivisena toimihenkilönä.

Tätä toiminta-ajatusta HaPK toteuttaa kasvattamalla nuorisoa henkisesti ja fyysisesti sosiaalisuuteen sekä terveisiin elämäntapoihin.

Oman junioritoiminnan kautta seura kasvattaa pelaajia edustusjoukkueeseensa ja jäseniä aktiivisiksi toimihenkilöiksi sekä valmentajiksi.

Kasvatukselliset arvot ja ihanteet

Antoisan ja virikkeellisen harrastuksen myötävaikutuksella pyritään tukemaan nuoren ihmisen kasvua ja tasapainoista kehitystä. Merkittävä lähtökohta tasapainoiselle kehitykselle ovat luonnollisesti terveet elämäntavat, jotka on mahdollistuvat mieluisan ja omaksi tuntemansa harrastuksen kautta.

HaPK pyrkii tarjoamaan ihanteina yhteishyvään, toimivaan yhteistyöhön ja palkitsevaan yhteisötoimintaan tähtääviä malleja muun muassa talkootyön muodossa, joka edistää sosiaalista kanssakäymistä sekä oman että muiden tekemän työn arvostamista.

Terveet elämäntavat luovat perustan myös terveille elämänarvoille. Itsensä ja muiden arvostaminen, eettisyys, moraali sekä suvaitsevaisuus ovat perusarvoja, jotka tämän päivän pelikentillä ovat tiedon ja taidon lisäksi menestymisen perusedellytyksiä.