HAPK P06 – Joukkueen esittely

HAPK P06,  Taitoa ja Tahtoa

Haminan Pallokissojen, 2006 syntyneiden poikien jalkapallojoukkue perustettiin tammikuussa 2014. Joukkueen johtamisen avuksi ja valmentamisen laadun takeeksi on laadittu toimintakäsikirja. Siinä on määritelty joukkueen isoksi tavoitteeksi kasvattaa fiksuja, hyvän itsetunnon omaavia miehiä, jotka ymmärtävät joukkueen merkityksen ja osaavat nauttia jalkapallosta. Pieneksi tavoitteeksi on määritelty pelitapa: pojat haluavat pelata iloista, luovaa ja rohkeaa pallonhallintapeliä.

Poikien, vanhempien ja joukkueen johdon välille on laadittu peli- sekä kommunikaatio-säännöt, joiden avulla toiminta halutaan pitää kaikille ennustettavana ja mukavana. Kaikki toiminta tähtää yksilöiden erilaisuuden huomioimiseen tarjoten monenlaisia kasvattavia elämyksiä joukkueurheilun puitteissa sekä haasteita jokaisen tarpeiden mukaan.

Pojat harjoittelevat kolme kertaa viikossa. Kaksi harjoitusta on puhtaasti jalkapallollista, yksi leikkiin ja muuhun liikunnallisuuteen tähtäävää. Pojat osallistuvat ensimmäisellä kaudellaan Kymiliigaan sekä muutamaan alueelliseen, yksipäiväiseen turnaukseen. Ensimmäinen turnaus oli huhtikuussa 2014 – Junnuturnaus Myllykoskella. Pojat käyttävät Nimenhuutopalvelua apuna toimintaan osallistumisessa: http://hapk-p06.nimenhuuto.com.

Joukkue järjestää erilaisia turnauksia: traditioksi on muodostunut Pääsiäisturnaus omassa hallissa. Samoin erilaiset miniturnaukset hallissa ovat olleet suosittuja.

Muu toiminta on poikien joukkueessa myös keskeisellä sijalla. Joka joulukuussa on pidetty pikkujoulut Vehkalinnassa, jossa pöytä on katettu erityisen juhlavasti nyyttäriperiaatteella. Ohjelmaa on ollut rusaasti taikurista, paperilennokkien tekoon ja kaikenmoiseen pelaamiseen – kaikki ovat saaneet myös aina pienen joululahjan. Pojat ovat käyneet elokuvissa, minigolffaamassa, retkeilemässä (mm. Repoveden ketunlenkki ja Portimon polut ovat tulleet tutuksi) sekä katsomassa aikuisten pelejä. Omat päättäjäiset ovat myös tärkeä tapahtuma. Kaudella 2016 päättäjäiset vietettiin Jail House Rock teemalla: oli peliä vanhempia vastaan, ryhmäytymiskisoja, saunomista, sekä pizza-iltaa, palkintoja jaettiin kaikille eri teemoilla ja hyvin nukutun yön jälkeen seuraavana aamuna ajeltiin polkuautoilla. 

Poikien sitouttamista yhteiseen tekemiseen ja tavoitteellisuuteen sekä harjoittelun kautta oppiseen on motivoitu erityisellä sponsorisopimuksella. Pro Viitala maksaa pojille harjoitteluaktiivisuuden perusteella kahdenkuukauden välein tietyn summan, joka perustuu pelaajien aktiivisuuteen. Rahaa toimintaan tuo myös aktiivinen ja iloinen virkistystoimikunta, joka pitää upeita turnauskioskeja ja myy erilaisia tuotteita. Joukkue osallistui Haminan Valojen yöhön omalla kioskilla.

Iloinen ja avoin mieli – taitopelin kulmakivet.