P03 SPL:n lopputurnauksessa

Pojat 03 saivat osallistumisoikeuden SPL:n lI tason opputurnaukseen piirisarjan kevätkierroksen voitolla. Salossa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettyyn turnaukseen osallistui 14 joukkuetta.  Meille oli tiedossa kuusi kovaa peliä, kaksi peliä turnauksen jokaisena päivänä. Käytännössä kaikki joukkueet turnauksessa ovat uusia tuttavuuksia. Ainoastaan alkusarjan ensimmäinen joukkue (PPJ) on kolme vuotta sitten kohdattu 8vs8 pelissä, jolloin tuloksena oli tappio luvuin 4-0. Turnaukseen lähdettiin kuukauden pelitauon jälkeen, joten pientä epävarmuutta oli joukkueen kunnosta.

Turnauksen ensimmäinen vastustaja oli siis PPJ kilpa. Vastustaja hallitsi peliä ensimmäisestä minuutista lähtien ja emme saaneet omaa peliä yhtään käyntiin. Taululla lukemat 0-5 ensimmäisen puoliajan jälkeen. Toisella puoliajalla peli tasoittui ja lopputulos vastustajalle 6-1. (Meidän maalin teki Tatu). Pelissä näkyi harjoitustauko ja kuukauden pelitauko, mutta nyt oltiin taas päästy pelirytmiin.

Toisessa pelissä vastaan tuli isäntäseura SalPa. Tätä peliä hallittiin käytännössä alusta lähtien. Hyviin maalipaikkoihin ei kuitenkaan päästy. Myös vastustaja pidettiin poissa hyvistä maalipaikoista. SalPa pääsi kuitenkin kuin varkain tekemään 1-0 maalin kulmapotkusta. Kun lisämaaleja ei nähty niin harmittava tappio hyvän peliesityksen jälkeen 1-0.

Alkusarjan viimeisessä pelissä ja lauantain ensimmäisessä pelissä vastaan tuli TU YJ. Tässäkin pelissä palloa pystyttiin pitämään hyvin omalla joukkueella. Vastustaja oli kuitenkin huomattavasti tehokkaampi maalipaikoissaan ja voitti ottelun lukemin 3-1, meidän maalin teki Tuomas. Näin tie vei pelaamaan sijoista 9-14.

Lauantain toisessa ja jatkosarjan ensimmäisessä pelissä vastaan tuli TPS/2 joukkue. Nyt saimme tehokkaan alun peliin, lukemat 2-0 kahden minuutin pelin jälkeen Benkun tekemillä maaleilla. Maalipaikkoja saatiin myös tämän jälkeen, mutta lisämaaleja ei ekalla jaksolla tullut. Toisella puoliajalla Vilho teki kaksi maalia ja näin loppulukemat 4-0.

Seuraava vastustaja oli RaiFu. Vastustaja hallitsi pelin alkua, mutta ei kuitenkaan päässyt hyville maalipaikoille. Saimme tehtyä hyvästä vastahyökkäyksestä johtomaalin, maalintekijänä Olli. Peli tasoittui maalin jälkeen. Toinen puoliaika olikin jo meidän hallintaa ja Benkku teki 2-0 maalin ottelun lopputulokemiksi. Viimeisessä sijoitus pelissä kohdattiin jälleen SalPa. Erittäin märissä olosuhteissa pelattu ottelu oli tasainen. Vastustaja sai tehtyä ekalla jaksolla johtomaalin ja toisella puoliajalla maalin erikoistilanteesta, joten loppulukemat 2-0. Turnaus oli joukkueelta onnistunut, saimme juuri sellaisia pelejä kuin halusimme: tasaisia ja tiukkoja. Joukkue taisteli jokaisessa pelissä hienosti alusta loppuun asti. Tämän tason joukkueita vastaan on kuitenkin onnistuttava omista maalipaikoista ja “lahjamaaleja” ei saisi antaa kavereille. Tilaa ja aikaa oli huomattavasti vähemmän kuin piirinsarjan peleissä.  Turnaussijoituksemme oli lopulta 10 sija, mutta tasoero sarjan kärkijoukkueisiin ei ollut iso.

Turnausjoukkueessa pelasivat Aki, Antti, Benjamin, Eero,  Elmeri, Jimi, Lassi P., Olli, Taavi,  Tatu, Tuomas, Tuukka, Veikka ja Vilho.
Turnaustulokset: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2017/spl-nuorten-turnaukset-2017?NuoretKP2017&PC14-2